Web Analytics Made Easy - Statcounter

Αλλάζει η δημοτική αγορά Στυλίδας
 

Η  δημοτική  αγορά για την Στυλίδα αποτελεί  κτίριο και ιστορικής  και αισθητικής σημασίας  ενώ είναι από τις λίγες  πόλεις που διαθέτουν και λειτουργούν ακόμη κτίριο δημοτικής αγοράς.

Ο  δήμος ήδη ξεκίνησε   εργασίες ανακαίνισης και ανακατασκευής  αφού το έργο  κατάφερε και εξασφάλισε  χρηματοδότηση από την περιφέρεια Στερεάς. Σύμφωνα με τα σχέδια θα γίνει  κατασκευή δικτύου απορροής των όμβριων υδάτων στο χώρο της Λαϊκής Αγοράς. Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν περιλαμβάνουν εκσκαφές, τοποθέτηση και εγκιβωτισμό σωλήνων, τοποθέτηση φρεατίων αποστράγγισης και αποκατάσταση των ασφαλτικών στρώσεων.

Στο κτίριο της Δημοτικής αγοράς θα επισκευαστεί το δώμα του κτιρίου. Λόγω της διαρροής των νερών στους χώρους κάτω από το δώμα και της εμφάνισης υγρασίας, θα γίνουν επεμβάσεις αποκατάστασης ζημιών και στο εσωτερικό του κτιρίου, καθώς και χρωματισμοί.

Θα τοποθετηθούν πλακίδια σε τοίχους και δάπεδο, ενώ θα τοποθετηθούν νέα ρολά ασφαλείας σε καταστήματα όπου δεν υπάρχουν. Επίσης, στις δυο εισόδους θα τοποθετηθούν βιομηχανικά ρολά με μηχανισμό και νέα ηλεκτρονική εγκατάσταση ισχυρών ρευμάτων.

Όπως εξήγησε ο  αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χρήστος Αλεξίου  το παραδοσιακό πέτρινο κτίσμα θα διατηρηθεί χωρίς να χάσει την μορφή του και τον χαρακτήρα του και όλες οι αλλαγές θα είναι εσωτερικές …

“Πρόκειται για μία στοχευμένη παρέμβαση  ενώ ο χώρος  μόλις ολοκληρωθεί θα είναι τελείως διαφορετικός και πιο λειτουργικός” επισημαίνει  προσθέτοντας  πως όλες οι εργασίες έχουν την σύμφωνη γνώμη των καταστηματαρχών.

Τα πρώτα  καταστήματα  σύμφωνα με τον κ. Αλεξίου  αναμένεται να είναι λειτουργικά μέχρι το Πάσχα ενώ ακόμη και τώρα που γίνονται εργασίες έχει βρεθεί  τρόπος ώστε και οι εργασίες να γίνονται και να μην κλείσουν τα καταστήματα . Έχει εξασφαλιστεί η  λειτουργία τους  υπογραμμίζει.

Στην δημοτική αγορά θα κατασκευαστούν συνολικά  10 καταστήματα  ενώ τα 5 από αυτά ήδη είναι ενοικιασμένα. Όπως  δήλωσε ο Χρήστος Αλεξίου  υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον και για τα υπόλοιπα 5 τα οποία ήταν κενά για μεγάλο χρονικό διάστημα και ο Δήμος σκέπτεται μετά την ανακαίνιση να προχωρήσει στην εκμίσθωση και των υπολοίπων …

Loading



  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDANEWS.GR ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube

Παρακαλούμε, διαβάστε την Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων πριν σχολιάσετε.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Από admin