Web Analytics Made Easy - Statcounter

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΣΤΥΛΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΔΕΝΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΛΑΣΓΙΑ
ΣΤΥΛΙΔΑ 12/06/2023
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Στυλίδας καταγγέλουμε το περιβαλλοντικό έγκλημα που διαπράχτηκε την 26/4/2023 στο αλσύλλιο της Τραγάνας της κοινότητας Πελασγίας με την κοπή των πεύκων και κυπαρισιών στο ύψος περίπου 20 εκατοστών απο εδάφους με το πρόσχημα της αντιπυρικής προστασίας.

Υπεύθυνοι για το περιβαλλοντικό έγκλημα είναι κυρίως και κατʼ αρχήν ο Δήμος Στυλίδας και παράλληλα η ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. και ΑΔΜΗΕ.

Τα δεκάδες κοπέντα δέντρα ηλικίας 50-80 ετών και άνω αποτελούσαν τμήμα αλσυλίου πέριξ του χώρου των σχολείων της Πελασγίας, που πέραν του πνεύμονα οξυγόνου κοσμούσαν την περιοχή της Πελασγίας.

Τόσο ο Δήμος Στυλίδας όσο και η ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. έχουν τεράστιες ευθύνες για την εγκληματική αυτή ενέργεια σε βάρος του περιβάλλοντος του χώρου της Πελασγίας και οφείλουν ΑΜΕΣΑ να δώσουν εξηγήσεις για τις πράξεις τους.

Καλούμε το Δασαρχείο Λαμίας να επιλυφθεί, να λάβει μέτρα και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, ενώ παράλληλα χωρίς καθυστέρηση να προγραμματιστούν και να ξεκινήσουν εργασίες για την αποκατάσταση της ζημιάς στο περιβάλλον της περιοχής (π.χ. με δεντροφυτεύσεις νέων δέντρων στην περιοχή κ.τ.λ.).

ΚΑΡΚΑΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Loading



  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDANEWS.GR ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube

Παρακαλούμε, διαβάστε την Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων πριν σχολιάσετε.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Από admin