Web Analytics Made Easy - Statcounter

Ασημίνα ΞηροτύρηΣτην εφημερίδα «Μακεδονία» και τον Νίκο Οικονόμου έδωσε συνέντευξη η Ασημίνα Ξηροτύρη, υποψήφια Επικρατείας με το ΚΚΕ.
Αναφέρθηκε στα παιδικά της χρόνια στη Στυλίδα και τη Λαμία, στα φοιτητικά της χρόνια στη Θεσσαλονίκη και τη γνωριμία της με τον σύζυγό της Νίκο Αικατερινάκη, που «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή, αλλά και για τις πολιτικές εξελίξεις και τις επικείμενες εκλογές.

Συγκεκριμένα για το τραγικό ναυάγιο με τους εκατοντάδες νεκρούς ξεριζωμένους πρόσφυγες σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Για μία ακόμη φορά η Μεσόγειος, η πιο θανατηφόρα διαδρομή μετανάστευσης, από θάλασσα ζωής έχει γίνει θάλασσα θανάτου.
Ο ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ ακόμη και όλη η ‑αδιάφορη- ανθρωπότητα είναι υπόλογες για το διαρκές έγκλημα που συντελείται στους λαούς και τις χώρες τους από τους πολέμους και τους ανταγωνισμούς των ισχυρών κρατών που θέλουν να ιδιοποιηθούν τον ιδρώτα αλλά και τον φυσικό πλούτο των αδύναμων κρατών και με τις παρεμβάσεις τους στα εσωτερικά τους, όπως εν προκειμένω στη Λιβύη, δημιουργούν εμπόλεμες ζώνες, αιματοκύλισμα, διαμελίζουν τις χώρες και τις οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Το χθεσινό νέο Σύμφωνο της ΕΕ για τη Μετανάστευση και το Ασυλο, αντί να προωθεί την επίλυση, βαθαίνει το πρόβλημα, αφού ενταφιάζει τη Συνθήκη της Γενεύης για τους πρόσφυγες και εντείνει την καταστολή κατά των προσφύγων, ανοίγοντας και άλλο την όρεξη των αδίστακτων κυκλωμάτων διακινητών.

Ας συνέλθουμε επιτέλους όλοι και ας κοιτάξουμε κατάματα το πρόβλημα και ας αγωνιστούμε για τη λύση του, ενάντια στην “κανονικότητα” των καθημερινών ειδήσεων για νεκρούς και αγνοούμενους πρόσφυγες. Η γη ανήκει σε όλους και οι ζωές μας είναι πάνω από τα κέρδη».Ασημίνα ΞηροτύρηΑναφορικά με τη συστράτευσή της με το ΚΚΕ επισήμανε: «Σε αυτό το κρίσιμο σημείο για τη χώρα και την Ιστορία αναζήτησα τις δυνάμεις εκείνες της Αριστεράς που μπορούν να σταθούν απέναντι σε όλες αυτές τις συντηρητικές πολιτικές και να δημιουργήσουν μια συγκροτημένη γραμμή άμυνας και την προοπτική για τον λαό μίας άλλης κοινωνίας, με ισότητα, δικαιοσύνη και ευημερία.

Γι’ αυτό επέλεξα τη συμπόρευσή μου με το ΚΚΕ, συνειδητοποιώντας ότι είναι το πιο ικανό για τη δικαίωση των πανανθρώπινων ιδεών και αγώνων της Αριστεράς και την επανάκτηση του ηθικού της πλεονεκτήματος για να εμπνεύσει τον λαό να γίνει ο ίδιος πρωταγωνιστής των εξελίξεων στην ανατροπή των αδιεξόδων του καπιταλιστικού συστήματος που όλο και περισσότερο υπονομεύει την παγκόσμια ειρήνη, διογκώνει τις κοινωνικές ανισότητες, την πνευματική παρακμή και τη διαφθορά».

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών του Μάη σημείωσε ότι «ήταν μία εκλογική μάχη που με την αγωνιστικότητα, την εμπειρία, τον ενθουσιασμό και την οργανωτική ικανότητα που διαθέτει, το ΚΚΕ κατάφερε και να εμπνεύσει τη νέα γενιά, αλλά και πολλούς προοδευτικούς αριστερούς πολίτες είτε ανένταχτους, είτε άλλους οι οποίοι απογοητεύθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, να κάνουν το αποφασιστικό βήμα και να ενισχύσουν το ΚΚΕ».

Και πρόσθεσε επίσης: «Το υψηλό ποσοστό και αυτοδυναμία που είναι προ των θυρών για τη ΝΔ θα είναι πραγματικά πολιτικά επικίνδυνο να εκληφθεί από αυτή ως “λευκή επιταγή” για τη συνέχιση μίας ακραίας συντηρητικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής, όπου ο λαός πληρώνει σταθερά το 95% των φόρων και το κεφάλαιο μόνο το 5%, με το ρεκόρ των έμμεσων φόρων που ξεπέρασε τα 55,3 δισ. και τις φοροαπαλλαγές σε κάθε είδους επενδυτές, με τον λογαριασμό να πηγαίνει πάντα στον λαό.

  • Για να συνεχίσει τη συμπίεση των κοινωνικών δαπανών στην Παιδεία και την Υγεία και τη δαμόκλεια σπάθη των ιδιωτικοποιήσεων και των πλειστηριασμών, δημιουργώντας έτσι το ζοφερό κοινωνικό πλαίσιο με τους χαμηλούς μισθούς και τις παγωμένες τριετίες με την υπέρβαση του 1/4 στο κατώφλι της φτώχειας, την υψηλή ανεργία των νέων.
  • Για να συνεχίσει τη σκοτεινή διαχείριση του δημόσιου πλούτου προκλητικά υπέρ των ολίγων. Για να μείνει ατιμώρητη για το έγκλημα των Τεμπών, τις δασοκτόνες πυρκαγιές στην Εύβοια, το πλήγμα στη δημοκρατία μας με τις παρακολουθήσεις.

Το ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει καμιά “λευκή επιταγή” για να συνεχίσει την αντιλαϊκή της πολιτική μπορεί να το εγγυηθεί ο ίδιος ο λαός και η νεολαία με τους αγώνες του, γι’ αυτό χρειάζεται να είναι ακόμα πιο δυνατό το ΚΚΕ».

Μιλώντας δε για τις επικείμενες εκλογές της 25ης Ιούνη τόνισε: «Με την αισιοδοξία και την ελπίδα που έδωσε η σημαντική ενίσχυση σε ψήφους και ποσοστά του ΚΚΕ, προχωράμε στη νέα εκλογική μάχη με στόχο μια μεγαλύτερη άνοδο, ώστε να έχουμε τη δυνατότητα για μία ισχυρή ιδεολογική — πολιτική παρέμβαση γύρω από τα στρατηγικά ζητήματα της οικονομίας, της ανάπτυξης, της προστασίας του περιβάλλοντος και των δημόσιων κοινωνικών αγαθών και λαϊκών αναγκών, αλλά και για να δυναμώσουν οι αγώνες του λαού για όλα αυτά τα ζητήματα.

Για μας το πραγματικό διακύβευμα είναι η περαιτέρω ισχυροποίηση του ΚΚΕ. Να τα καταφέρουμε να φθάσει το ΚΚΕ ακόμη πιο ψηλά παντού, να αποτελέσει το στήριγμα του λαού με τη μαχητική και αποτελεσματική αντιπολίτευσή του στις πολιτικές που βάζουν τα κέρδη των λίγων πάνω από τις ζωές του λαού. Γιατί το διακύβευμα περί “σταθερότητας”, που εντάθηκε ακόμη περισσότερο τώρα από τη ΝΔ και όπως το εννοεί, μπορεί να γίνει ένας συνεχής εφιάλτης για τον λαό, το επίπεδο και την ποιότητα της ζωής του.

  • Για μας σταθερότητα είναι ο λαός να μπορεί να ζει με αξιοπρέπεια με βάση τις σύγχρονες ανάγκες και δυνατότητες.
  • Να απολαμβάνει ισότιμα τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας, τα αποτελέσματα ενός συγκροτημένου δίκαιου κεντρικού προγράμματος της χώρας για την πραγματική οικονομία και την ανάπτυξη με σταθερές θέσεις εργασίας και αξιοπρεπείς συνθήκες και αμοιβές, για τις κοινωνικές παροχές επιτέλους στην Υγεία, την Παιδεία, τις μεταφορές, για την ανάδειξη και προστασία του περιβάλλοντος, της ευρύτερης συμμετοχής και ενίσχυσης της κουλτούρας του λαού στον πολιτισμό και τις τέχνες, τα δικαιώματα των γυναικών, των νέων, για τις ζωές όλων μας.

Το μεγάλο διακύβευμα για μένα είναι να ενισχυθεί η ελπίδα να έχουμε στην πολιτική ζωή μία δυναμική μαχητική Αριστερά με μεγάλη απήχηση στην κοινωνία».

atexnos.gr

Loading



  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDANEWS.GR ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube

Παρακαλούμε, διαβάστε την Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων πριν σχολιάσετε.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Από admin