Web Analytics Made Easy - Statcounter
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ


Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη,
με τον κρατικό μηχανισμό να «τρέχει» κατόπιν εορτής ν’ αντιμετωπίσει την φωτιά, καθώς τα μέτρα πρόληψης είναι ανύπαρκτα, η Πυροσβεστική στενάζει κάτω από σοβαρές ελλείψεις και η κυβέρνηση με τα μηνύματα του 112, μεταφέρει την ευθύνη στους κατοίκους και στην ουσία τούς αφήνει στο έλεος της καταστροφής.

  • Η φωτιά βρίσκεται κοντά στους οικισμούς Λουτρό και Αγνάντια.

Χθες, εκκενώθηκαν οικισμοί, κάηκαν σπίτια, αυτοκίνητα και καλλιέργειες στα χωριά Αετοχώρι και Πεύκα.
Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, δυσχεραίνουν το έργο της Πυρόσβεσης.

 

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 176 πυροσβέστες με 48 οχήματα ενώ από νωρίς το πρωί ρίψεις νερού πραγματοποιούν 4 καναντέρ και τρία ελικόπτερα.

Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Μελία και γρήγορα έλαβε μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων.

Κλειστή παραμένει η Εγνατία οδός από χθες το μεσημέρι.

Πολίτες αναφέρουν πως οι καπνοί ήταν ορατοί στην Ξάνθη και την Κομοτηνή. Μάλιστα, χρειάστηκε να διακομιστούν στο νοσοκομείο τρεις ηλικιωμένοι με αναπνευστικά προβλήματα, με την κατάσταση της υγείας τους να χαρακτηρίζεται σταθερή.

Με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης και ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, Σπύρος Κούτρας.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ: Σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά — Παντελής η έλλειψη μέτρων πρόληψης

Ο κίνδυνος για ατύχημα μεγάλης έκτασης, με ανυπολόγιστες διαστάσεις, θεωρείται υπαρκτός καθώς στην περιοχή Αγνάντια, όπου μαίνεται η φωτιά, υπάρχει μια βιοτεχνία παρασκευής φυσιγγίων, ενώ στα δύο χιλιόμετρα Δυτικά βρίσκεται το βαλβιδοστάσιο του ΤΑΠ.

Στο μέτωπο της φωτιάς βρέθηκε κλιμάκιο της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γραμματέα της, Διονύση Κλάδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο Περιφερειάρχη με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Ο Διονύσης Κλάδης με δήλωσή του ζήτησε ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων «ώστε να ελεγχθεί άμεσα το μέτωπο της φωτιάς γιατί είναι πάρα πολύ επικίνδυνη η κατάσταση. Υπάρχει φόβος για ατύχημα μεγάλης έκτασης».

Τηλεφωνική παρέμβαση στον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας Β. Κικίλια έκανε νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.

Loading



  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDANEWS.GR ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube

Παρακαλούμε, διαβάστε την Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων πριν σχολιάσετε.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Από admin