Web Analytics Made Easy - Statcounter
Κώστας Μπασδέκης

Σε δήλωσή του ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας και εκ νέου υποψήφιος περιφερειάρχης με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης αναφέρει:

Τις τελευταίες ημέρες, στην Αν. Στερεά και την Εύβοια ο λαός ζει ένα ακόμη τραγικό επεισόδιο του επικίνδυνου έργου που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο. Μιας τραγωδίας που και το φετινό καλοκαίρι κόστισε σε ανθρώπινες ζωές, πιο πρόσφατα στην περιοχή μας του κτηνοτρόφου που άφησε την τελευταία του πνοή, προσπαθώντας να σώσει τα ζώα του από την φωτιά στον Πρόδρομο Βοιωτίας. Οι πυρκαγιές προκάλεσαν μεγάλες ζημιές και μετέτρεψαν σε στάχτη χιλιάδες στρέμματα δασικών και άλλων εκτάσεων.

Οι πυρκαγιές που ξέσπασαν στην περιοχή των Ψαχνών και της Νέας Αρτάκης Εύβοιας, στον Πρόδρομο και την Αντίκυρα Βοιωτίας, στη Μακρακώμη της δυτικής Φθιώτιδας τις τελευταίες ημέρες αναδεικνύουν για μία ακόμη φορά ότι ο λαός είναι απροστάτευτος απέναντι σε κάθε είδους φυσική καταστροφή. Δείχνουν ξεκάθαρα ότι το αστικό κράτος είναι ανίκανο όταν πρόκειται να προστατέψει το λαό και την περιουσία του, αλλά ιδιαίτερα ικανό όταν είναι να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Πριν από κάθε αντιπυρική περίοδο, διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές, δηλώνουν έτοιμες να αντιμετωπίσουν τις πυρκαγιές. Όμως, όπως με τραγικό τρόπο διαπιστώσαμε για μία ακόμη φορά, η πραγματικότητα είναι δυστυχώς εντελώς διαφορετική. Οι ελλείψεις σε προσωπικό και οχήματα στην Πυροσβεστική γίνονται κάθε χρόνο και μεγαλύτερες. Η πρόληψη και ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός προστασίας απουσιάζουν. Δασικοί δρόμοι και ζώνες πυροπροστασίας ανοίγονται την ώρα της φωτιάς.

Η αιτία για την επικίνδυνη αυτή κατάσταση είναι η πολιτική της υποχρηματοδότησης της πυροπροστασίας, της εμπορευματοποίησης της γης και της αντιμετώπισης της προστασίας της ζωής του λαού και του περιβάλλοντος κάτω από τη λογική του κόστους οφέλους.

Μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση αυτή φέρουν τόσο σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ όσο και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Ευθύνη ωστόσο φέρει και η περιφερειακή αρχή Στερεάς Ελλάδας, καθώς αποδέχεται, προωθεί και υλοποιεί τις παραπάνω πολιτικές, ενώ την ίδια στιγμή, χρόνο με το χρόνο, περιορίζονται όλο και περισσότερο οι δυνατότητες της περιφερειακής και τοπικής διοίκησης να συνδράμει στην αντιμετώπιση πυρκαγιών και άλλων φυσικών καταστροφών.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση, έχοντας διαχρονικά ως προτεραιότητα την προστασία του λαού από φωτιές, πλημμύρες και σεισμούς, απαιτούμε, έστω και τώρα, να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για το υπόλοιπο της αντιπυρικής περιόδου. Να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες αποζημιώσεων για όλες τις ζημιές που έχουν υποστεί οι κάτοικοι των περιοχών που έχουν πληγεί.

Ταυτόχρονα καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής να βγάλουν συμπεράσματα από τις καταστροφές που έχουν βιώσει τα τελευταία χρόνια. Να καταδικάσουν όλους όσοι ευθύνονται και να δώσουν δύναμη στη δύναμή τους ενισχύοντας τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια και στους Δήμους της Στερεάς Ελλάδας”.

Loading



  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDANEWS.GR ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube

Παρακαλούμε, διαβάστε την Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων πριν σχολιάσετε.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Από admin