Web Analytics Made Easy - Statcounter

Τα μεγαλύτερα παιδιά του σχολείου μας, ευαισθητοποιημένα από την επικαιρότητα αλλά και από σειρά δράσεων του σχολείου μας το προηγούμενο διάστημα, προβληματίστηκαν ως προς την πρόληψη και την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών ζητημάτων που ξεπερνούν την ατομική μας ευθύνη -χωρίς βεβαίως να την καταργούν. 

Ειδικά στο μάθημα της Κοινωνικής & Πολιτικής Αγωγής, σκέφτηκαν να ρωτήσουν τους/τις υποψήφιους-ες δημάρχους, τι σκοπεύουν να κάνουν σε τοπικό, συλλογικό επίπεδο για ορισμένα θέματα για τα οποία είχαν και τα ίδια γνώση. 
 
Οπότε, το σχολείο μας απευθύνθηκε στους/στις 4 υποψήφιους δημάρχους των συνδυασμών που διεκδικούν την ψήφο μας στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, ώστε να έρθουν στο σχολείο μας στον Αχινό για μια ενημερωτική συζήτηση με τα παιδιά των τάξεων Ε΄& ΣΤ΄. 

Τα θέματά μας:

1. Διαχείριση του νερού

2. Ενέργεια: εξοικονόμηση και ήπιες μορφές

3. Σκουπίδια και ανακύκλωση

4. Προστασία των ακτών και της θάλασσάς μας

Υπήρξε πρόθυμη ανταπόκριση από όλους και όλες -κάτι πολύ σημαντικό, αν λάβουμε υπόψη τον προεκλογικό φόρτο- και το πρωί της Δευτέρας 2/10/2023 ήρθαν στο σχολείο αρχηγοί ή/και υποψήφιοι-ες κάθε συνδυασμού, άκουσαν με προσοχή τα παιδιά και τους απάντησαν διαδοχικά, με σύντομο και πολύ απλό τρόπο, πώς σκοπεύουν να ανταποκριθούν σε κάθε ένα από τα παραπάνω ζητήματα.

 

Τα παιδιά έδειξαν ενδιαφέρον, κατέγραψαν ιδέες και σχεδιασμούς, συζήτησαν και αξιολόγησαν όσα άκουσαν. Ευχαριστούμε θερμά την κ. Ευ. Καρκάνη, τον κ. Αθ. Παπαϊωάννου/την κ. Βασ. Μαυροειδή, τον κ. Γ. Τσόντζορα και τους κ. Κ. Φυτιλή/Π. Γιαλικάρη, που εκπροσώπησαν αντιστοίχως τους 4 συνδυασμούς: «Λαϊκή Συσπείρωση Στυλίδας», «Πνοή Ελπίδας», «Μαζί Μπορούμε» και «Ενωμένη Ανατολική Φθιώτιδα». Τους ευχόμαστε επιτυχία και δύναμη για κάθε καλή προσπάθεια και στο μέλλον!

Ήταν μια συζήτηση -αλλά και μια δέσμευση- για την Δημοκρατία και το Περιβάλλον. Οι προσκεκλημένοι μας έγιναν σύμμαχοι και συνεργάτες στην παιδαγωγική προσπάθειά μας να καλλιεργηθούν στα παιδιά κοινωνικές/πολιτικές αξίες όπως η περιβαλλοντική συνείδηση, η ανάληψη προσωπικής και συλλογικής ευθύνης, η ενεργοποίηση για το κοινό καλό, ο σεβασμός και η αξιολόγηση κάθε άποψης.

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΧΙΝΑΙΩΝ
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΧΙΝΑΙΩΝ

Loading



  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDANEWS.GR ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube

Παρακαλούμε, διαβάστε την Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων πριν σχολιάσετε.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Από admin