Web Analytics Made Easy - Statcounter
ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΣΔΕΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Περιοδεία στο ΕΠΑΛ και στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς πραγματοποίησε την Δευτέρα 25 Σεπτέμβρη ο Κώστας Μπασδέκης, υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Στο νοσοκομείο Λιβαδειάς

Συνοδευόμενος από τη Λαμπρινή Γερονικολού, υποψήφια Δήμαρχο Λεβαδέων με τη Λαϊκή Συσπείρωση, καθώς και υποψήφιους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους, ο Κώστας Μπασδέκης, είχε συνάντηση με μέλη της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Λιβαδειάς, ενώ στη συνέχεια περιόδευσε σε χώρους του νοσοκομείου, διαπιστώνοντας από κοντά τις τραγικές ελλείψεις.

Στην συζήτηση με τους εργαζόμενους τονίστηκε:

  •  Η ανάγκη να σταματήσει η πορεία υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας, το απάνθρωπο κριτήριο “κόστους – οφέλους” που μετατρέπει τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις και εξυπηρετεί τους ιδιωτικούς επιχειρηματικούς ομίλους της Υγείας.
  •  Στο νοσοκομείο Λιβαδειάς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό εργάζεται στα όρια των αντοχών τους, εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων και την εντατικοποίησης. Αναγκαίος εξοπλισμός δεν υπάρχει.
  • Οι εργασιακές σχέσεις γίνονται λάστιχο και κυριαρχεί το απαράδεκτο καθεστώς των συμβασιούχων, υπηρεσίες δίνονται σε εργολάβους. Οι ανάγκες των εργαζομένων και του λαού της περιοχής δεν μπορούν να καλυφθούν.
  • Η περιφερειακή αρχή Σπανού και η διοίκηση Ταγκαλεγκα στο δήμο Λιβαδειάς έχουν τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση αυτή. Υπηρετούν την πολιτική που αντιμετωπίζει την υγεία ως εμπόρευμα, υποβαθμίζει και διαλύει το δημόσιο σύστημα υγείας.

Την ίδια πολιτική υπηρετούν οι κκ Γκλέτσος, Μαρκόπουλος και Αποστολίδης και τα κόμματα από τα οποία προέρχονται, ρίχνοντας ταυτόχρονα στάχτη στα μάτια του λαού, είτε ανεβαίνοντας…στα κεραμίδια είτε εμφανιζόμενοι ως καλύτεροι διαχειριστές της αντιλαϊκής πολιτικής που μας έφτασε ως εδώ.

Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό της Βοιωτίας να ενισχύσουν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στις εκλογές της 8ης Οκτώβρη, ώστε να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην διάλυση των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία που θα καλύπτει τις ανάγκες του λαού.

Στο ΕΠΑΛ Λιβαδειάς

Ο Κ.Μπασδέκης συνοδευόμενος από την Λαμπρινή Γερονικολού, υποψήφια Δήμαρχο Λεβαδέων με την Λαϊκή Συσπείρωση, τη Λιάνα Καραβασίλη περιφερειακή σύμβουλο και εκ νέου υποψήφια, καθώς και υποψήφιους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους συμβούλους πραγματοποίησε συνάντηση με εκπαιδευτικούς.

Σε δήλωση του ο Κώστας Μπασδέκης αναφέρει:

Η πολιτική που υπηρετούν οι κκ Σπανός, Γκλέτσος, Μαρκόπουλος και Αποστολίδης δεν έχει στις προτεραιότητες της τις ανάγκες των νέων, των γονιών τους, αλλά και των εκπαιδευτικών.

Για αυτό δεν χρηματοδοτούνται νέα σχολεία. Για αυτό μαθητές στοιβάζονται σε άθλιες κτιριακές εγκαταστάσεις, όπως στο ΕΠΑΛ Λιβαδειάς, χωρίς αντισεισμική θωράκιση, χωρίς επάρκεια σε εκπαιδευτικούς, χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό. Για αυτό χιλιάδες εκπαιδευτικοί παραμένουν εγκλωβισμένοι στο απαράδεκτο καθεστώς του αναπληρωτή και ωρομίσθιου.

Στο ΕΠΑΛ Λιβαδειάς αποτελεί εμπαιγμό η ταμπέλα της ΕΕ για χρηματοδότηση της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου, που μένει καρφωμένη εδώ και πολλά χρόνια, χωρίς το έργο να έχει γίνει.

Για αυτό στις 8 Οκτώβρη ψηφίζουμε Λαϊκή Συσπείρωση στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Λεβαδέων. Για να δυναμώσει ο αγώνας για δημόσια δωρεάν παιδεία, για σύγχρονα και ασφαλή σχολεία, για να μην αντιμετωπίσουμε τον αποκλεισμό των παιδιών εργατικών και λαϊκών οικογενειών από την εκπαίδευση.

ΕΠΑΛ Λειβαδιάς
ΕΠΑΛ Λειβαδιάς
Νοσοκομείο Λειβαδιάς
Νοσοκομείο Λειβαδιάς

 

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας

Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας

Σαμαρτζή 24 & Γκορτζή Χαλκίδα, 34100
email. kke.sterea@gmail.com τηλ. 2221082680
Η ιστοσελίδα της Λαϊκής Συσπείρωσης Στερεάς
http://ls-stereas.gr/

Loading  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDANEWS.GR ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube

Παρακαλούμε, διαβάστε την Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων πριν σχολιάσετε.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Από admin