Web Analytics Made Easy - Statcounter
ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί αποφασίσατε να διεκδικήσετε την Περιφέρεια Στερεάς, μετά από Κοινοβουλευτική πορεία 15 χρόνων και μία επιστημονική πορεία ομολογουμένως επιτυχή;

Η ενεργός πολιτική είναι για όσους έχουν επιτύχει στην ζωή τους ώστε να έχουν αξιοπιστία επιτυχίας. Όσοι δεν έχουν σοβαρή επιτυχία ή βλέπουν την πολιτική των ισχυρών αξιωμάτων ως επάγγελμα δεν κάνουν κατά την ταπεινή μου άποψη.

Οι λόγοι είναι προφανείς!

Η αποτυχία της Περιφερειακής Αρχής με ώθησε να κάνω το βήμα της ανεξάρτητης διεκδίκησης. Ήταν μία μορφή επανάστασης απέναντι στην στασιμότητα και την κακοδιαχείριση. Δεκάδες με πλησίασαν και μου είπαν με παράπονο πόσα τους χρωστάει η Περιφέρεια. Το έψαξα!

Είναι περί τα 85 εκ. ευρώ σήμερα, σε πιστωτές, προμηθευτές, χειριστές μηχανημάτων και εργολάβους. Μου διαμαρτυρήθηκαν δεκάδες Πρόεδροι Κοινοτήτων και Δήμαρχοι και μου απεκάλυψαν δεκάδες έργα ημιτελή με τους εργολάβους άφαντους. Το έψαξα!

Αρδευτικό Κωπαίδας, αγροτική οδοποιία, διυλιστήριο Ασωπού, κ.α. Αιτία για όλα αυτά; Είτε έλλειψη πληρωμών, είτε αστοχία και αποχώρηση εργολάβων χωρίς καμία τιμωρία όπως προβλέπει ο νόμος!

Όμως τα αιολικά προχώρησαν με διευκολύνσεις και οι περιβαλλοντικοί όροι υπογράφονται στο «γόνατο». Είναι να μην επαναστατήσω; Δεν επιθυμώ Περιφέρεια υποδουλωμένη στα συμφέροντα. Επιθυμώ μία σύγχρονη Ευρωπαική Περιφέρεια.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποια είναι τα βασικά έργα τα οποία θα ξεκινήσετε και ποιες οι προτεραιότητες σας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Υπάρχουν ημιτελή έργα παντού, που ασφαλώς και απολύτως λογικά οι πολίτες αναμένουν την περάτωση τους. Καταρχήν διαβεβαιώ ότι τίποτα δεν θα διακοπεί από όλα αυτά αλλά με μία προϋπόθεση: όποιος εργολάβος τα εγκατέλειψε ημιτελή με δική του ευθύνη (χρέος δλδ ευθύνης της Περιφέρειας σε μελέτες ή πληρωμές), τότε ο εργολάβος αυτός θα εκδιωχθεί με συνοπτικές διαδικασίες. Τέλος στην εποχή που οι εργολάβοι και οι κατασκευαστικές κάνουν κουμάντο, με ότι σημαίνει αυτό…

Προτεραιότητα μου είναι καταρχήν η αξιοποίηση του Σπερχειού ποταμού με μία προβεβλημένη μελέτη από τις εκβολές μέχρι τις πηγές. Η μελέτη αυτή θα συμβάλλει σε 3 άξονες: 1. Πλήρης αντιπλημμυρική προστασία από Σπερχειό (εκβάθυνση, καθαρισμός, διάνοιξη) 2. Απελευθέρωση κτημάτων που είναι καλυμμένα με λάσπη και είναι αδύνατη η εκμετάλλευση τους. 3. Τουριστική αξιοποίηση περιποτάμιας περιοχής με επισκέψιμα πάρκα και αθλοπαιδίες.

Ο Σπερχειός θα γίνει πηγή πλούτου από πηγή απειλής που είναι σήμερα. Σας περιγράφω την οριστική αλλαγή της καταστάσεως του Σπερχειού για πάντα. Πρόκειται για μεγάλο έργο, το οποίο θα αλλάξει όλον τον Νομό.

Δεύτερο επιτακτικό έργο είναι η αξιοποίηση όλων των ιαματικών πηγών με απελευθέρωση τους από ΤΑΙΠΕΔ και Υπουργείο Τουρισμού. Στόχος η δημιουργία σύγχρονων λουτροθεραπευτηρίων, επισκέψιμων, τουριστικής κατεύθυνσης ώστε το κέρδος να διαχέεται σε όλες τις παρακείμενες επιχειρήσεις ξενοδοχειακού τύπου, εστίασης κλπ.

Τρίτον επιτακτικό έργο είναι η στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής με προωθητές και προγράμματα, η εξασφάλιση υδάτινων πόρων όπου απαιτείται και η ολοκλήρωση αναδασμού. Σκοπός μας είναι η δημιουργία πόρων στήριξης έκτακτων συνθηκών όπως η ακαρπία της ελιάς που πρόσφατα προέκυψε ή οι καταστροφές στον Δομοκό κλπ., ώστε παράλληλα με την στήριξη ΕΛΓΑ και Ταμείου Αρωγής να έχει και η Περιφέρεια δυνατότητα μικρής στήριξης.

Τέταρτος στόχος η οργάνωση σε βάθος 5ετίας, σχεδίου τουριστικής ανάπτυξης της Φθιώτιδας, σε 2 κατευθύνσεις. Πρώτον την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων σε θρησκευτικό και ιστορικό τουρισμό και την αξιοποίηση ΠΕΛ και Θερμοπυλών που αν ήταν σε άλλο κράτος θα ήταν απίστευτο μνημείο, μαυσωλείο, έκθεση με ψηφιακή αναπαράσταση και βέβαια εστία επισκεψιμότητας.

Εμείς όμως το έχουμε αφανίσει δυστυχώς.

Loading  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDANEWS.GR ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube

Παρακαλούμε, διαβάστε την Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων πριν σχολιάσετε.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Από admin