Web Analytics Made Easy - Statcounter

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δυναμική ήταν η παρουσία του κόσμου χθες Πέμπτη στις Ράχες, στην προεκλογική ομιλία της Δημάρχου Στυλίδας και εκ νέου υποψήφιας με τον συνδυασμό «Ενωμένη Ανατολική Φθιώτιδα», κυρίας Βιργινίας Στεργίου.

Στο λόγο της η Δήμαρχος Στυλίδας, αναφέρθηκε στη σκληρή προσπάθεια που έγινε για να μπορέσει η Δημοτική Αρχή να εξασφαλίσει για το Δήμο χρηματοδοτήσεις 85 εκατομμυρίων ευρώ για έργα και υποδομές, ενώ παρουσίασε αναλυτικά τόσο τα έργα που υλοποιήθηκαν στις κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Εχιναίων, όσο και αυτά που έχουν προγραμματιστεί.

Μεταξύ άλλων, η Δήμαρχος Στυλίδας, ειδική αναφορά έκανε στην κατασκευή του δικτύου ύδρευσης Παλαιοκερασιάς – Ραχών μετά από το ακραίο καιρικό φαινόμενο «Ιανός», ένα σημαντικό έργο που εξαιτίας της πρόσφατης θεομηνίας δεν έχει ολοκληρωθεί, κάτι που υποψήφιος δήμαρχος προσπάθησε να εκμεταλλευτεί, δηλώνοντας πως ο ίδιος είναι ο μόνος που μελλοντικά θα ολοκληρώνει άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις όλα τα έργα.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της, η κυρία Στεργίου, θέλησε να μιλήσει για τους ανθρώπους που απαρτίζουν την ομάδας της, άτομα ανιδιοτελή, με αγάπη για τον τόπο τους και όρεξη να προσφέρουν τα μέγιστα γι’ αυτόν, ενώ τόνισε πόσο σημαντική είναι η ανανέωση της εμπιστοσύνης στην παράταξή της, «για να μπορέσουμε», όπως χαρακτηριστικά είπε, «να καλυτερέψουμε το αύριο του τόπου μας».

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΙΡΓΙΝΙΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ ΡΑΧΕΣ
Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΙΡΓΙΝΙΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ ΡΑΧΕΣ
Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΙΡΓΙΝΙΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ ΡΑΧΕΣ
Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΙΡΓΙΝΙΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ ΡΑΧΕΣ
Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΙΡΓΙΝΙΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ ΡΑΧΕΣ

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΙΡΓΙΝΙΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ ΡΑΧΕΣΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΙΡΓΙΝΙΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ ΡΑΧΕΣ

Φίλες και φίλοι

Καλησπέρα σας! Σας ευχαριστώ πολύ που είστε απόψε εδώ. Με τιμάτε με την παρουσία σας. Όμως είμαι σίγουρη ότι είστε εδώ γιατί πιστεύετε και εσείς όπως και εμείς ότι ο Δήμος Στυλίδας ξαναγεννιέται και προχωράει σε μια άλλη εποχή. Από αυτό εδώ το βήμα θα προσπαθήσω να σας περιγράψω σύντομα, τα βήματα που κάναμε τα τέσσερα χρόνια της θητείας μας για να τηρήσουμε τις υποσχέσεις που σας δώσαμε το 2019. Γιατί είμαι σίγουρη πως δεν γνωρίζετε τα περισσότερα.

Η εκλογική αυτή αναμέτρηση, είναι διαφορετική από κάθε προηγούμενη γιατί δεν ήταν εύκολο να βρεθούν τόσοι άνθρωποι που να έχουν κοινό όραμα, κοινό στόχο, άποψη και σθένος, για να συνεχίσουν μαζί μου αυτό που σχεδιάσαμε το 2019, για να δούμε τα έργα που αρχίσαμε, να παίρνουν σάρκα και οστά για να ανεβάσουμε το βιοτικό επίπεδο των δημοτών μας που θα φανεί κυρίως την επόμενη πενταετία. Ως υποψήφια εκ νέου δήμαρχος, γνωρίζετε καλά, ότι είμαι η δήμαρχος που σας λέει την αλήθεια όποια και αν είναι αυτή, δεν έταξα, δεν υποσχέθηκα δεν ωραιοποίησα καταστάσεις, ούτε απείλησα ή γύρισα την πλάτη σε αντιπάλους υποστηρικτές άλλου συνδυασμού.

Για μένα προσωπικά, οι δεσμεύσεις μας προς εσάς παίζουν τον πιο σημαντικό ρόλο και γι’ αυτό και δεν με βλέπατε όσο συχνά θέλατε έξω από το γραφείο. Έχετε δίκιο, κλείστηκα στο γραφείο, αλλά δυο καρπούζια δεν χωράνε σε μια μασχάλη. Αν ήμουνα στις βόλτες δύσκολα θα ερχόντουσαν τα 85 εκατομμύρια στο δήμο. Την επόμενη θητεία, αν μας στηρίξετε, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά γιατί οι βάσεις για τα μεγάλα έργα μπήκαν και θα με βλέπετε περισσότερο, μόνο όμως για γόνιμο διάλογο.

Υποσχέθηκα ότι θα βρίσκομαι στο επίκεντρο των εξελίξεων και στα κέντρα λήψης αποφάσεων και αυτό ακριβώς έκανα. Με επιχειρήματα, σοβαρές προτάσεις, αλλά και διαπραγματεύσεις σε όλα τα επίπεδα, με ισχυρή θέληση και πείσμα, διεκδίκησα με τους συνεργάτες μου και καταφέραμε να πετύχουμε για το δήμο μας όλες αυτές τις χρηματοδοτήσεις. Αλλά έτσι έχουμε μάθει να εργαζόμαστε εμείς, να εργαζόμαστε σκληρά και μεθοδικά για να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει και να είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας προς εσάς.

Και σας ερωτώ: Θέλετε να διαχειριστεί τα χρήματα αυτά κάποιος άλλος και όχι εμείς που τα κερδίσαμε για εσάς και παλέψαμε γι’ αυτό;

Είστε σίγουροι ότι ο κάποιος άλλος θα είναι τα σωστά χέρια; Είστε σίγουροι αν τα χρήματα αυτά που είναι δικά σας θα πάνε εκεί που πρέπει;

Η παράταξή μας «Ενωμένη Ανατολική Φθιώτιδα» δεν έχει στόχο μόνο την ανάληψη της δημοτικής αρχής, αλλά συνεχίζει, όπως και το 2019 να έχει στόχο τη σύσταση ενός Δημοτικού Συμβουλίου στο οποίο θα επικρατεί εποικοδομητικός και γόνιμος διάλογος, συνεργασία και όχι στείρα πολιτική αντιπαράθεση όπως βιώσαμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια στα δημοτικά μας συμβούλια από τη μείζονα αντιπολίτευση και μόνο στα δημοτικά συμβούλια, γιατί μόνο εκεί μπορούσε να παιχτεί ένα μονόπρακτο μπροστά στις κάμερες.

Καμία πρόταση, καμία εισήγηση μόνο κριτική που μας θυμίζει κάποια πολιτική παράταξη. Ο μόνος ο οποίος έφερε στο δήμο μια μικρή χρηματοδότηση συγκεκριμένα από το ίδρυμα Παύλος Μελάς ήταν ένας σύμβουλος της αντιπολίτευσης με τα ποσό των 20.000 για εργασίες στο Νηπιαγωγείο Ραχών που βέβαια κόστισε 25.000 και τα υπόλοιπα πρόσθεσε ο δήμος. Δεν μπορούμε όμως παρά να τον ευχαριστήσουμε.

Στοχεύουμε στο να οδηγήσουμε το Δήμο Στυλίδας σε καλύτερες μέρες για όλους, για εμάς και για τα παιδιά μας.

Καλώ λοιπόν όλους τους δημότες και κυρίως τους νέους, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με το βλέμμα στην ανάπτυξη για να δούμε το όραμά μας να παίρνει σάρκα και οστά. Να πετύχουμε τελικά μέσα στα επόμενα χρόνια να ολοκληρώσουμε όλα αυτά που κερδίσαμε για εσάς, για όλους μας.

Εκτός των χρηματοδοτήσεων, στο πλαίσιο της καθημερινότητας προσπαθούμε να έχουμε ένα δήμο καθαρό, νοικοκυρεμένο από άκρη σε άκρη. Δίνουμε μεγάλη σημασία στην καθαριότητα και παλεύουμε με όλες τις δυνάμεις μας για την άνοδο του βιοτικού μας επιπέδου.

Προχωρήσαμε στην κατασκευή του δικτύου ύδρευσης Παλαιοκερασιάς – Ραχών που καταστράφηκε από τον Ιανό το Σεπτέμβρη του 2020. Το τόσο σημαντικό αυτό έργο που ήταν σε φάση ολοκλήρωσης και ήταν έτοιμο να παραδοθεί επιβαρύνθηκε δυστυχώς από την πρόσφατη θεομηνία. Με τα νέα δεδομένα προχωρούμε στη θωράκιση των σημείων που επιβάλει πλέον η νέα τάξη των πραγμάτων.

Αγαπητοί μου ακούσαμε προεκλογικές υποσχέσεις από εργολάβο που είναι και υποψήφιος δήμαρχος ότι όχι μόνο τα έργα θα τα τελειώνει αυτός αμέσως, ίσως θα έλεγα εγώ πριν καν αρχίσουν, αλλά ότι θα είναι ποιοτικά τα δικά του έργα και ως παράδειγμα παρουσιάζει το έργο του αγωγού της Παλαιοκερασιάς που έπαθε ζημιά από την πρόσφατη θεομηνία.

Να σας ενημερώσω λοιπόν ότι ανάδοχος αυτού του έργου είναι μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία με τεράστια εμπειρία στον τομέα αυτό, αλλά όπως μας είπε ο υποψήφιος, η εταιρεία δεν κάνει καλά τη δουλειά της, αφού το έργο είναι κακοφτιαγμένο και γι’αυτό έπαθε ζημιά από τη θεομηνία. Και συνεχίζει, προχωράει και σε άλλο ατόπημα. Δεν υπάρχει έλεγχος λέει από την τεχνική υπηρεσία, ότι θέλει κάνει ο εργολάβος, δηλαδή ούτε οι υπάλληλοι είναι ικανοί.

Ειλικρινά πιστεύετε ότι υπάρχει έστω και ένας δημόσιος υπάλληλος, τονίζω «δημόσιος» που θα βάλει την υπογραφή του χωρίς να ελέγξει το έργο που παραλαμβάνει; Αλήθεια πως μπορεί κανείς να λέει τέτοιες αστειότητες και να θέλει να γίνει δήμαρχος;

Όσον αφορά στην καθυστέρηση του έργου, έχετε δίκιο να είστε θυμωμένοι, αλλά δεν ήταν δική μας αμέλεια, αδιαφορία ή παραμέληση. Είναι ένα δύσκολο έργο, που μας δυσκόλεψε πάρα πολύ. Επειδή όμως «ουδέν κακό αμιγές καλού» όχι μόνο θα παραλάβουμε ένα αξιόλογο έργο, αλλά θα χρησιμοποιήσουμε τη θεομηνία για όφελος του δήμου και θα σας εξηγήσω πιο κάτω γιατί.

Στο πρόγραμμά μας είναι η κατασκευή νέου δικτύου ύδρευσης στην Παλαιοκερασιά, από την υδρομάστευση μέχρι την Κοινότητα, που δεν είχε συμπεριληφθεί στο έργο.

Έχουμε προχωρήσει τις διαδικασίες για αγορά υδρευτικής γεώτρησης στο Αχλάδι, λύνοντας ταυτόχρονα και το πρόβλημα της άρδευσης.

Αντικαταστάθηκε το τμήμα των σωληνώσεων ύδρευσης που αποτελούνταν από αμίαντο στον Αχινό. Το επόμενο δίκτυο που θα κατασκευαστεί είναι το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης των Ράχεων και θα ελέγχεται και αυτό το δίκτυο με τηλεμετρία.

Η κατασκευή και ο εκσυχρονισμός των δικτύων τόσο της ύδρευσης, όσο και της άρδευσης θα μειώσει τις απώλειες με αποτέλεσμα την οικονομία σε νερό, χρόνο και χρήμα. Και στις δυο περιπτώσεις θα εξεταστεί η δυνατότητα μείωσης των τελών που θα δώσει οικονομική ανάσα στους δημότες και κυρίως στους ελαιοπαραγωγούς.

Αγαπητοί μου συνδημότες τα έργα αυτά είναι χειροπιαστά, μπορείτε να τα δείτε να εξελίσσονται. Είναι πραγματικότητα, γιατί θέλουμε να αλλάξουμε εποχή στην ύδρευση αλλά και στην άρδευση με κύριο στόχο την ποιότητα παροχής υπηρεσιών και τη μείωση των τελών, που θα δώσει μεγάλη ανάσα στους δημότες.

Λύνουμε το πρόβλημα της άρδευσης στο Αχλάδι με επέκταση των δύο αγωγών άρδευσης και σε ανόρυξη νέας αρδευτικής γεώτρησης στη θέση Βρανίτη που θα λύσει το πρόβλημα στον ανατολικό τομέα των Ραχών, σύμφωνα με τους ειδικούς. Θέλω να σημειώσω ότι σύμφωνα με πληροφορίες από το νέο έτος θα υπάρξει άρση της απαγόρευσης για ανόρυξη αρδευτικών γεωτρήσεων.

Επίσης από την επεξεργασία των λυμάτων του βιολογικού των Ραχών θα προχωρήσουμε και σε νέο αρδευτικό δίκτυο στις Ράχες, αλλά και με την ολοκλήρωση του αγωγού ύδρευσης των Ραχών που ανέφερα πριν, θα ενισχυθεί άμεσα η άρδευση γιατί θα μειωθούν οι απώλειες και θα αποδεσμευτούν οι γεωτρήσεις.

Έχουμε έτοιμη τη μελέτη για να ολοκληρώσουμε το αρδευτικό δίκτυο Σπαρτιάς, έχουμε κάνει ήδη διαπραγματεύσεις για χρηματοδότηση στην επόμενη θητεία, ενώ στην Άνω Σπαρτιά έχει γίνει αποκατάσταση των τσιμενταυλάκων σε κάποια σημεία που ήταν άμεσα αναγκαίο. Θα συνεχίζουμε μέχρι την πλήρη αντικατάσταση του δικτύου με κλειστό αγωγό άρδευσης που θα τοποθετηθεί μέσα στους αγωγούς άρδευσης σε όλο το μήκος του δικτύου και προχωρούμε το ημιτελές δίκτυο στη θέση Αη-Γιάννη της Σπαρτιάς αφήνοντας βάνες όπου χρειάζεται. Τέλος σύντομα θα επαναφέρουμε σε λειτουργία το δίδυμο αγωγό άρδευσης που φέρνει το νερό από την Όρθρυ κάνοντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Φίλες και φίλοι,

Ακούσατε ότι ασχοληθήκαμε αρκετά με τους υδάτινους πόρους της περιοχής μας και πιθανόν να σας κούρασα, αλλά το νερό είναι κοινωνικό αγαθό που εμπλέκεται όμως ενεργά τόσο με την οικονομία όσο και με το περιβάλλον και αποτελεί προϋπόθεση για κάθε μορφή κοινωνικής ανάπτυξης.

Να σταθώ λίγο ακόμη στο θέμα του νερού εδώ στις Ράχες. Ζητώ ειλικρινά συγνώμη από εσάς, διότι δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού μας πέρυσι το καλοκαίρι μέσα στον Αύγουστο, μέσα στον καύσωνα, και την ώρα που ήταν σε εξέλιξη μια μουσική βραδιά στις Ράχες άφησε το χωριό χωρίς νερό, χωρίς να υπολογίσει κανένα στην Κοινότητα ούτε καν εμένα προσωπικά που του είχα εμπιστευτεί θέση ευθύνης, όταν γύρισε το νερό της ύδρευσης στην άρδευση για να ποτίσει το κτήμα του. Και γιατί σας το αναφέρω τώρα, γιατί το έμαθα πρόσφατα, αφού μεταξύ των άλλων ο δημοτικός σύμβουλος αυτός άλλαξε στρατόπεδο και προσχώρησε σε άλλο συνδυασμό.

Ευτυχώς που το έκανε γιατί εμείς στην ομάδα μας δεν θέλουμε τέτοιους υποψηφίους, θέλουμε τίμιους ανθρώπους που να δουλέψουν για το κοινό καλό και όχι για το ατομικό τους συμφέρον. Και τώρα είναι στη δική σας κρίση αν τον θέλετε ξανά στο δημοτικό συμβούλιο ή όχι.

Αγαπητοί φίλοι,

Τα επόμενα χρόνια πιθανόν να αντιμετωπίσουμε κρίση νερού και εμείς θέλουμε να το προλάβουμε αυτό.

Θα προσπαθήσουμε λοιπόν να μαζέψουμε το νερό που χάνεται, με δημιουργία ταμιευτήρων νερού στη Σπαρτιά και σε κάποιες ακόμη περιοχές του Δήμου μας, μέσα από χρηματοδοτικά εργαλεία. Είμαι σίγουρη και εσείς γνωρίζετε ότι εμείς μπορούμε να το πετύχουμε όχι μόνο λόγω τεχνογνωσίας αλλά και λόγω των κατάλληλων διασυνδέσεων.

Τέλος, με το νερό που περισσεύει στην υδρομάστευσης Παλαιοκερασιάς θα κατασκευαστεί αρδευτικός αγωγός που με βαρύτητα θα κατεβαίνει και αρδεύει ολόκληρο τον κάμπο, μέχρι τις Ράχες. Δεν είναι δύσκολο έργο, έχουμε προνοήσει να το προχωρήσουμε.

Τα χρόνια που πέρασαν στο τιμόνι του δήμου, κυρίως με ενημέρωση και συνεργασία είδαμε ότι η επιστήμη και η εμπειρία των αγροτών μπορεί να δώσει άριστο αποτέλεσμα. Και εμείς μάθαμε να ακούμε. Γι αυτό στην επόμενη θητεία αν εσείς επιλέξετε, είμαι σίγουρη ότι θα γίνουν λιγότερα λάθη, θα αποφύγουμε εντάσεις και θα έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Δημοπρατήθηκε το δίκτυο αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού σε Ράχες-Παραλία Ραχών, Καραβόμυλος, Αχινός και σύνδεση του Αυλακίου με το βιολογικό της Λαμίας, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών 11 Οκτωβρίου. Δεν χρεώνονται ούτε ευρώ οι δημότες όπως ειπώθηκε μάλλον από λάθος πληροφόρηση, από υποψήφιο δήμαρχο. Ο δήμος μας έχει μηδενική συμμετοχή. Το έργο αποπληρώνεται εξ ολοκλήρου από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Άλλωστε κανένα έργο δεν χρηματοδοτείται αν δεν είναι ώριμο. Και ώριμο σημαίνει ότι όλες τις αδειοδοτήσεις που προβλέπονται και όλα τα χρήματα στο Ταμείο. Αν προβλέπεται ίδια συμμετοχή, τότε οφείλει ο δήμος να δεσμεύσει τα χρήματα αυτά στη φάση της δημοπράτησης. Η απόφαση ένταξης του έργου είναι στη διάθεση όλων.

Το έργο παίρνει σάρκα και οστά, όπως υποσχεθήκαμε και είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα στη χώρα στον τομέα αυτό. Το έργο αυτό θα λύσει οριστικά το μεγάλο πρόβλημα της αποχέτευσης κυρίως των παραλιακών περιοχών της Δημοτικής Ενότητας Εχιναίων.

Δεσμεύομαι προσωπικά ότι θα προχωρήσουμε σε δίκτυο αποχέτευσης και βιολογικού σε Αχλάδι, Σπαρτιά και Παλαιοκερασιά.

Για την αγροτική και αστική οδοποιία εξοικονομήσαμε 4.572.000 ευρώ και ασφαλτοστρώσαμε και τσιμεντο-στρώσαμε αγροτικούς δρόμους στη Σπαρτιά στην Παλαιοκερασιά, στον Καραβόμυλο, στο Άνυδρο.

Ξεκινάει άλλη μια αγροτική οδοποιία σε Σπαρτιά, Αχινό Καραβόμυλο, Αχλάδι και Ράχες, αύριο 5 Οκτωβρίου υπογράφουμε τη σύμβαση και έχουμε προχωρήσει σε εσωτερική οδοποιία σε Σπαρτιά, Ράχες, Καραβόμυλο. Επίσης συντηρήσαμε και επισκευάσαμε τη Γέφυρα της Σπαρτιάς. Να τονίσω ότι αυτό είναι μόνο η αρχή. Στόχος μας είναι να συνεχιστεί η ασφαλτόστρωση ή τσιμεντόστρωση σταδιακά σε ολόκληρο το δήμο. Έχουμε τη μελέτη για να υποβάλλουμε προς έγκριση μέρος ή ολόκληρη ανάλογα με το ύψος της χρηματοδότησης.

Προγραμματίζουμε ασφαλτοστρώσεις σε Κουβέλα, Δροσιά, ΚΑΑΥ, Παράδεισο και Πλατανιά. Είναι αναγκαίο και αποτελεί προτεραιότητα στο πρόγραμμά μας να επισκευαστεί και να ασφαλτοστρωθεί σταδιακά ολόκληρο το εσωτερικό δίκτυο του δήμου.

Αγαπητοί μου συνδημότες, όλα αυτά είναι πολλά, όμως σίγουρα δεν φτάνουν. Αυτό που όμως κάναμε μέχρι στιγμής είναι να βάλουμε τις βάσεις. Τις βάσεις για μια καλύτερη καθημερινότητα και αυτό θα φανεί αργότερα, την επόμενη πενταετία.

Φίλες και φίλοι,

Η καθαριότητα είναι σημαντικός τομέας της καθημερινότητας. Σε γενικές γραμμές είμαστε αξιοπρεπείς στο ζήτημα της καθαριότητας παρόλο τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στο ζήτημα αυτό. Να σημειώσω όμως ότι τους καλοκαιρινούς μήνες η κατάσταση συχνά μας δυσκολεύει, γιατί οι παραθεριστές που έρχονται στις αρχές του καλοκαιριού και ανοίγουν τις εξοχικές τους κατοικίες πετούν στο δρόμο χωρίς να ειδοποιήσουν τα δήμο ότι δεν χρειάζονται, από στρώματα, καναπέδες κλαδιά από τους κήπους τους.

Είναι γεγονός ότι η αξιοπρεπής εικόνα του δήμου μας είναι υπόθεση όλων μας. Εδώ χρειάζονται δύο, εμείς και εσείς, όπως στο ταγκό που είπε κάποιος άλλος δήμαρχος. Στο πρόγραμμά μας προβλέπουμε την αγορά ενός απορριμματοφόρου και ενός καδο-πλυντηρίου, ενώ πιέζουμε με κάθε τρόπο τα υπουργεία για τη στελέχωση κυρίως των υπηρεσιών καθαριότητας.

Περιμένουμε την έγκριση χρηματοδότησης για τη δημιουργία πράσινου σημείου που θα γίνει στο παλιό εργοστάσιο Φαρμάκη στον Αχινό με ανακαίνιση του ακινήτου και αξιοποίηση και της παλιάς κατοικίας που βρίσκεται στον ίδιο χώρο.

Προχωρούμε σε σχέδιο ανάπλασης του παραλιακού μετώπου του Καραβομύλου με συντήρηση του παραλιακού δρόμου του Καραβομύλου και χρηματοδότηση του αλιευτικού καταφυγίου. Ένας ακόμη στόχος είναι η αξιοποίηση και η ανάδειξη του περιβάλλοντα χώρου των πηγών του Αγίου Δημητρίου ώστε να μετατραπεί σε ένα πανέμορφο τόπο αναψυχής ενώ παράλληλα εξετάζεται η εκμετάλλευση των υδάτων που προέρχονται από τις πηγές του Αγίου Δημητρίου και καταλήγουν στη θάλασσα.

Αναπλάσεις σε παραλιακή ζώνη Ραχών που είναι τουριστικός προορισμός, της έκτασης του Αρμυροποτάμου (τεμάχιο 23) με κατασκευή δεύτερης παιδικής χαράς και αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά και της εισόδου της Κοινότητας του Αχλαδίου, όπως και της κεντρικής πλατείας της Παλαιοκερασιάς.

Και εδώ λόγω της ένταξης της περιοχής σε έκτακτη ανάγκη οι διαδικασίες ανάπλασης και κατασκευής των έργων, που είναι αρμοδιότητα της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου συμπεριλαμβανομένης της στήριξης της προβλήτας Ραχών μπορεί να γίνει σε διαφορετικούς χρόνους λόγω αναγκαιότητας. Είναι αυτό που σας ανέφερα πιο πριν. Θα εκμεταλλευτούμε τη θεομηνία και θα αλλάξουμε το παραλιακό μέτωπο του δήμου μας άμεσα.

Φίλες και φίλοι,

Αλλάξαμε βραχίονες και φωτιστικά σώματα σε πολλές κοινότητες και συνεχίζουμε.

Αναβαθμίζουμε τον ηλεκτροφωτισμό με λάμπες LED για έναν ασφαλή και φωτεινό Δήμο και εξοικονόμηση ενέργειας της τάξεως του 65%.

Τα πεζοδρόμια, είναι ένας επόμενος στόχος. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ύδρευσης και αποχέτευσης και την αποκατάσταση της εσωτερικής οδοποιίας θα προχωρήσουμε και στα πεζοδρόμια που είναι απαραίτητα στοιχεία της καθημερινότητας.

Δώσαμε μεγάλη σημασία και βαρύτητα όπως είχαμε δεσμευτεί στον Αθλητισμό:

Κατασκευάσαμε το γήπεδο Ραχών με φυσικό χλοοτάπητα και επισκευάσαμε το γήπεδο μπάσκετ στον Καραβόμυλο, αλλάξαμε μπασκέτες στο δημοτικό σχολέιο του Αχινού και είναι σε εξέλιξη και η κατασκευή γηπέδου μπάσκετ στο Αχλάδι.

Έχουμε δεσμευτεί για την κατασκευή γηπέδου 5 επί 5 στον Αχινό αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία των αδειοδοτήσεων.

Ο Φάρος στις Ράχες είναι ιδανική περιοχή για τους αθλητές του Kite Surf. Μέχρι στιγμής δεν καταφέραμε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες υποδομές για να στηρίξουμε το άθλημα αυτό που προσελκύσει πολλούς αθλητές από ολόκληρο τον κόσμο. Είναι και αυτό στα σχέδια της επόμενης θητείας πάντα με τη δική σας εντολή, ώστε να αξιοποιηθεί η παραλία και να δημιουργηθεί ένα προπονητικό κέντρο το οποίο θα φέρει μεγάλη ανάπτυξη στην περιοχή.

Τέλος, σε συνεργασία με τον ναυτικό όμιλο Ραχών, μπορούμε να στηρίξουμε ως δήμος ιστιοπλοϊκούς, κολυμβητικούς αγώνες και άλλα θαλάσσια αθλήματα ώστε να γίνει πόλος έλξης η περιοχή.

Ανακαινίσαμε όλα τα σχολεία του Δήμου, τουαλέτες, ράμπες ΑΜΕΑ, περιφράξεις, παράθυρα, πυροπροστασία και συνεχίζουμε. Θα συνεχίσουμε για ότι άλλο χρειαστεί. Έχουμε υποσχεθεί την κατασκευή στεγάστρου στο δημοτικό σχολείο του Αχινού και αυτό θα γίνει άμεσα. Στη δημοτική ενότητα Εχιναίων προγραμματίσαμε να κατασκευάσουμε και ένα δεύτερο παιδικό σταθμό.

Τιμήσαμε τους μικρούς δημότες μας με παιδικές χαρές σε Καραβόμυλο, Αχινό, Ράχες, Αχλάδι, Σπαρτιά, Παλαιοκερασιά. Θα κατασκευάσουμε ακόμη μια παιδική χαρά στην Παραλία Ραχών και μια δεύτερη στο Αχλάδι στην έκταση του Αλμυροποτάμου.

Είμαστε χαρούμενοι που η παιδική χαρά στο Αχλάδι απέσπασε πανελληνίως για το 2022 χάλκινο βραβείο στο διαγωνισμό BEST CITY AWARDS.

Πάμε όμως να δούμε ποια είναι αυτή η ομάδα που θα τρέξει όλα αυτά τα έργα; Ποια είναι η «Ενωμένη Ανατολική Φθιώτιδα»; και θέλω πολύ να σας πω γιατί συντάχτηκαν μαζί μου αυτά τα νέα ανεξάρτητα και αξιόλογα άτομα.

Γιατί όλα αυτά τα υπέροχα άτομα νοιάζονται για τον τόπο μας. Γιατί θέλουν ποιότητα ζωής στον τόπο που επέλεξαν να ζήσουν.

Γιατί θέλουν να καλυτερέψουν το αύριο του τόπου μας και είδαν ότι μπορούμε να το πετύχουμε μαζί.

Γιατί και εσείς ξέρετε ότι σε μια θητεία δεν μπορούν να τελειώσουν έργα,

γιατί ξέρετε ότι πρέπει να δοθεί παράταση σε εμάς που τα γνωρίζουμε,

γιατί ξέρετε ότι πρώτη φορά ξεκίνησαν σε κάθε γωνιά του δήμου μας τόσα πολλά έργα, άλλα μεγάλα και άλλα μικρότερα, όλα όμως εξίσου σημαντικά,

γιατί σημαντικοί είστε όλοι εσείς, όλοι εμείς που ζούμε εδώ και που θα ζήσουμε όλη την υπόλοιπη ζωή μας.

Όλοι εμείς αποτελούμε μια δυνατή και ανιδιοτελή ομάδα, έχουμε όρεξη και πολύ χρόνο στη διάθεσή μας γιατί δεν έχουμε άλλες επιχειρήσεις να απασχολούν το χρόνο μας ούτε μικρά παιδιά να φροντίσουμε παρά μόνο ένα και μοναδικό χρέος, το δήμο μας.

Δεν έχουμε οικονομικά συμφέροντα τα οποία συγκρούονται με το δήμο, δεν βλέπουμε το δήμο ως επιχείρηση, αλλά ως προσφορά, δεν βλέπουμε το δήμο ως εργολαβία, δεν είμαστε αλαζόνες, εμείς είμαστε όλοι εσείς.

Ας επικεντρωθούμε σε ένα επίσης μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί ολόκληρη τη χώρα μας. Τα αδέσποτα και η διαχείριση τους που πραγματικά είναι πολύ δύσκολη υπόθεση, λόγω της αυστηρής νομοθεσίας.

Ως Δημοτική Αρχή μέχρι σήμερα, έχουμε διαθέσει συνολικά μέχρι τον Αύγουστο 2023, 122.000 ευρώ για κτηνιατρική φροντίδα, περισυλλογή, ορθοπεδικές υπηρεσίες, προμήθεια τροφής και χαπιών αποπαρασίτωσης.

Τα χρήματα αυτά προέρχονται από τα τακτικά έσοδα του δήμου και δεν είναι από χρηματοδότηση. Αλλά πέραν αυτών προχωρήσαμε στην κατασκευή κέντρου φιλοξενίας των αδέσποτων, που είναι σε εξέλιξη σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο με άλλους τους πέντε δήμους της Στερεάς και επικεφαλής το Δήμο Λαμιέων.

Το κέντρο θα εξυπηρετεί ως μονάδα περίθαλψης και όχι μόνιμης διαμονής των ζώων, για εμβολιασμό, στείρωση και τη δυνατότητα υιοθεσίας, αλλά τελικά το ζώο θα επανεντάσσεται στο οικείο περιβάλλον.

Θέλω πραγματικά να επισημάνω ότι κανένας δήμαρχος και καμία ομάδα δεν μπορεί να είναι υπεράνω του νόμου και δεν μπορεί να κλείσει τα ζώα σε ένα χώρο για να μην ενοχλούν. Είναι μόνο προεκλογικές υποσχέσεις που δεν πρόκειται να τις κρατήσουν γιατί είμαι σίγουρη ότι όλοι γνωρίζουν τις αυστηρές κυρώσεις που επιβάλλει ο νόμος. Και προς ενημέρωσή σας είναι ο νόμος 4830 του 2021.

Στον κοινωνικό τομέα, για την επόμενη θητεία, αν μας δώσετε την εντολή, έχουμε σχεδιάσει τη δημιουργία ΚΑΠΗ, ΚΔΑΠ ενηλίκων για άτομα που έχουν ειδικές ανάγκες, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Αθλητικό και Πολιτιστικό Οργανισμό, σύμφωνα με τις διαδικασίες που απαιτεί ο νόμος. Αυτό θα δημιουργήσει αρκετές θέσεις εργασίας, ενισχύοντας ταυτόχρονα το κοινωνικό πρόσωπο του δήμου.

Δημοπρατούμε το επόμενο διάστημα την κατασκευή ραμπών ΑΜΕΑ για Αγία Μαρίνα και Καραβόμυλο. Θα προχωρήσουμε να τοποθετήσουμε συστήματα που θα διευκολύνουν συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη σε όλες τις προσβάσιμες παραλίες του δήμου μας.

Παραδόθηκε στους δημότες το Πολυιατρείο Ραχών, έργο με τεράστια αξία για την περιοχή. Ο Δήμος πέραν της παραχώρησης του κτιρίου, συμμετείχε με χρηματοδότηση της εκπόνησης της μελέτη στατικότητας και στην ηλεκτροδότηση του κτιρίου. Το έργο αυτό ενεργοποίησε τους πάντες και για αυτό τελείωσε πολύ γρήγορα.

Αγαπητοί μου συνδημότες,

Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να διαχειριστούμε δύσκολες καταστάσεις, γνωρίζετε ότι έχουμε τεχνογνωσία που μπορεί να στηρίξει έργα και επενδύσεις, έχουμε πείσμα και θέληση, έχουμε υπομονή και επιμονή, έχουμε πάνω από όλα αγάπη για τον τόπο μας.

Φίλες και φίλοι,

Η ανάδειξη, προβολή και συντήρηση αρχαιοτήτων της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και η τουριστική αξιοποίηση και προστασία των ιστορικών χώρων του Δήμου μας, ήταν για εμάς δέσμευση.

Το 2019 υποσχεθήκαμε τη δημιουργία Μουσειακού χώρου στον Αχινό μέσω τρισδιάστατης απεικόνισης, ανάλογο με αυτό στις «Θερμοπύλες». Σήμερα προχωρούμε με γρήγορους ρυθμούς στην υλοποίηση της υπόσχεσης με την κατασκευή μιας ψηφιακής έκθεσης στο παλιό δημοτικό σχολείο του Αχινού που θα απεικονίζει τα πέντε ιστορικά μοναστήρια του δήμου μας, τα οποία θα μπορεί να επισκεφτεί κανείς διαδικτυακά.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Πολύ λίγες προτάσεις εγκρίθηκαν και απορρίφτηκαν πολλές περισσότερες άλλων δήμων. Επιτρέψτε μου να πω εδώ ότι οι πόρτες στα κέντρα λήψης αποφάσεων δεν είναι ανοιχτές για όλους, αλλά μόνο για αυτούς που μπορούν να τις ανοίξουν.

Νοικοκυρέψαμε το δήμο μας όπως υποσχεθήκαμε. Σήμερα ο δήμος έχει τακτοποιημένα οικονομικά, είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του και δεν υπήρξε ποτέ εποπτεία, όπως συνέβη σε άλλους δήμους.

Λειτουργήσαμε με διαφάνεια, χωρίς καμία προσφυγή για κακοδιαχείριση ή οικονομική ατασθαλία και αυτά είναι όλα αναρτημένα και μπορεί να τα δει όποιος επιθυμεί.

Δεν επιβαρύναμε το δήμο με βάρη, επιπλέον δάνεια, όπως επιμένει ο υποψήφιος δήμαρχος που τυγχάνει να είναι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης. Λόγω άγνοιας, το πιο πιθανόν.

Αλλά αν σεβόμαστε τον εαυτό μας και τους δημότες, ας διαβάζουμε λίγο και κανένα νόμο, ας ενημερωθούμε λίγο περισσότερο. Να διευκρινίσω λοιπόν, ότι τα δάνεια που βρήκαμε από προηγούμενες δημοτικές αρχές πάγωσαν με απόφαση της κυβέρνησης για όλους τους δήμους της χώρας και αναμένουμε νεότερες οδηγίες.

Είναι ψέμα ή ακόμη χειρότερο παντελής άγνοια ότι ο δήμος δεν είναι συνεπής στις δανειακές του υποχρεώσεις, διότι τα δάνεια παρακρατούνται αυτόματα από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους και δεν καταβάλλονται με καμία άλλη διαδικασία. Ούτε ο δήμος είναι αποταμιευτικός οργανισμός για να κρατάει χρήματα για μελλοντική χρήση. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Βάλαμε σε τάξη το πρόβλημα των λογαριασμών της ύδρευσης που πραγματικά υπήρχε ένα χάος. Και για την άρδευση έγινε προσπάθεια συμμαζέματος, παρόλο που στον τομέα αυτό χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά.

Την τετραετία που διανύσαμε προσπαθήσαμε πολύ να λύσουμε τα καθημερινά προβλήματα που είναι πάρα πολλά, αλλά σίγουρα δεν ικανοποιήσαμε κάποιους από εσάς, όχι όμως από πρόθεση, γιατί ήταν και παραμένει στόχος μας μόνο η εξυπηρέτηση του πολίτη. Αυτός είναι ο ρόλος μας και έτσι πορευτήκαμε μέχρι σήμερα.

Γι’ αυτό ζητούμε άλλη μια φορά την εμπιστοσύνη σας για να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε αυτό που αρχίσαμε. Να σημειωθεί ότι από τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις του 2019 έχουμε υλοποιήσει περίπου το 80% αυτών, όμως θα μπορούσα να απαριθμήσω πολλά ακόμη έργα που έγιναν και που δεν είχαμε υποσχεθεί.

Τα περισσότερα έργα δεν είναι ακόμη γνωστά, όπως για παράδειγμα τα έργα των υποδομών που δεν είναι έργα βιτρίνας για να φαίνονται.

Την επόμενη πενταετία όλοι μας θα τα δούμε στην πράξη, δηλαδή στη βελτίωση της καθημερινότητας. Όμως σας ερωτώ: Είστε σίγουροι ότι αν αλλάξει η διοίκηση του δήμου μας, τα έργα αυτά θα ολοκληρωθούν; Πως είστε σίγουροι, επειδή σας το υπόσχονται; Πως είστε σίγουροι ότι την επόμενη ημέρα τα χρήματα που εμείς φέραμε στο δήμο και είναι δικά σας τώρα, θα πάνε στον προορισμό τους και δεν θα καταλήξουν κάπου αλλού;

Κυρίες και κύριοι,

Πετύχαμε την κατασκευή δύο αλιευτικών καταφυγίων στο Δήμο μας σε Αχλάδι και Γλύφα από τα τέσσερα αλιευτικά καταφύγια που είχαν προγραμματιστεί για ολόκληρη Στερεά, τα δύο εξ αυτών κατασκευάστηκαν στο Δήμο Στυλίδας, τα οποία θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το επόμενο καλοκαίρι και θα ανακινήσουν την οικονομία στην περιοχή.

Μεγάλο πρόβλημα τα τελευταία χρόνια στις Ράχες είναι η έκδοση οικοδομικών αδειών. Σύντομα με τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής αρχίζει η εκπόνηση των τοπικών χωρικών σχεδίων μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας που γίνεται στο ΤΕΕ. Με αυτή τη διαδικασία θα προκύψει το νέο πολεοδομικό σχέδιο το οποίο θα αποδεσμεύσει τις Ράχες από την απαγόρευση της οικοδόμησης.

Συνεργαζόμαστε στενά με την εκκλησία ενώνοντας τις δυνάμεις μας, προς όφελος των δημοτών μας. Παράδειγμα είναι η ίδρυση παραρτήματος του Ωδείου της Μητροπόλεως Φθιώτιδας, στις Ράχες και στην Παραλία Ραχών με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη μας κ. Συμεών, και με τη συμβολή του Δήμου Στυλίδας, δίνοντας τη δυνατότητα κυρίως στα νέα παιδιά να αποκτήσουν μουσική παιδεία και ένα ακόμη εφόδιο για τη ζωή τους.

Στο Δήμο Στυλίδας, ειδικότερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει πρόβλημα στο ζήτημα της επιτήρησης κυρίως των τουριστικών περιοχών του δήμου μας. Προχωρήσαμε σε διαδικασία δημιουργίας δημοτικής αστυνομίας και εγκρίθηκαν προς το παρόν τέσσερις θέσεις εργασίας. Σύντομα ολοκληρωθεί η διαδικασία και για καλυφτούν οι θέσεις αυτές που σίγουρα θα επιλύσουν αρκετά προβλήματα.

Η Παραλία Ραχών τους καλοκαιρινούς μήνες αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στάθμευσης. Θα προχωρήσουμε σε δημιουργία δημοτικών χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων στην παραλία των Ραχών, πεζοδρόμηση της παραλίας τους καλοκαιρινούς μήνες τις απογευματινές και βραδινές ώρες, απαγόρευση της στάθμευσης στο παραλιακό μέτωπο μέχρι και τον ναό του Αη-Γιάννη με συγκεκριμένο σχέδιο για την έξοδο και τη διέλευση των αυτοκινήτων.

Μετατρέπουμε σταδιακά το Δήμο Στυλίδας σε μια “έξυπνη πόλη”, όπου όλες οι υπηρεσίες του δήμου συνδέονται μεταξύ τους με νέες τεχνολογίες, οι δημότες μπορούν να εξυπηρετούνται διαδικτυακά σε πολλά ζητήματα ώστε να κερδίζουν χρόνο και να έχουν άμεση εξυπηρέτηση. Προχωρούμε και στη βελτίωση ενεργειακής απόδοσης σε κάποια δημόσια κτίρια με εισαγωγή εναλλακτικών μορφών ενέργειας για τη μείωση του ενεργειακού κόστους όταν είναι εφικτό.

Στηρίξαμε και τον πρωτογενή τομέα, τους ελαιοπαραγωγούς, τους κτηνοτρόφους τους αλιείς, είμαστε δίπλα στους συνεταιρισμούς, οργανώσαμε συνέδρια, ημερίδες για τα προϊόντα μας, προωθήσαμε τη συμμετοχή των παραγωγών σε διεθνείς εκθέσεις και προβάλλαμε τα τοπικά μας προϊόντα με τη συμμετοχή του δήμου σε εγχώριες εκθέσεις.

Διεκδικήσαμε δικαστικά το brand-name της ελιάς καλαμών και προχωρήσαμε στην υπογραφή μνημονίου με το Τμήμα Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ με χημικές αναλύσεις δειγμάτων ελαιολάδου από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου με σκοπό το μάρκετινγκ του προϊόντος. Στόχος είναι η ανάπτυξη του τομέα της ελιάς και η δημιουργία νέων προοπτικών στους αγρότες. Και τώρα θα είμαστε μπροστά για να διεκδικήσουμε οικονομική ενίσχυση των παραγωγών στο ζήτημα της ακαρπίας.

Ως δήμαρχος φίλες και φίλοι ήμουν παρούσα στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, όπου καμία πόρτα δεν έκλεισε για μένα μέχρι τώρα, διαπραγματεύτηκα με την κεντρική εξουσία με δυναμισμό και αν θέλετε με πολλές φορές διπλωματία, διαθέτω επιστημονικές και οικονομικές γνώσεις λόγω σπουδών και γνωρίζω από δημόσια διοίκηση, λόγω της προσωπικής μου διαδρομής στην επαγγελματική μου σταδιοδρομία.

Φίλες και φίλοι

Στις 8 Οκτωβρίου κρίνεται το αύριο του τόπου μας! Δεν είναι η ώρα να κάνουμε βήματα πίσω, δεν είναι η ώρα να αναστείλουμε την πρόοδο και την ανάπτυξη.

Είναι η ώρα να προχωρήσουμε μπροστά, είναι η ώρα να ολοκληρώσουμε το έργο που αρχίσαμε! Κάθε κοινότητα ένας στόχος!

Βοηθείστε μας να καλυτερέψουμε το αύριο του τόπου μας. Γνωρίζουμε ότι η αυτοδιοίκηση ανήκει σε εσάς και γι’ αυτό ζητάμε την εμπιστοσύνη σας, την εμπιστοσύνη της τοπικής κοινωνίας.

Και είμαι σίγουρη ότι οι δημότες έχουν κρίση, γνωρίζουν την πραγματικότητα και γνωρίζουν ότι μια δημοτική αρχή χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να φανεί το έργο της. Πιστεύω σε εσάς, πιστεύω στην κρίση σας, πιστεύω στην αγάπη που έχετε για τον τόπο μας!

Εσείς είστε η δύναμή μας για την πρόοδο και προκοπή του τόπου μας.

Ο Δήμος Στυλίδας ξαναγεννιέται!

Στις 8 Οκτώβρη όλοι μαζί στα κάλπες για να προχωρήσουμε μπροστά!

Σας ευχαριστώ!

Loading  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDANEWS.GR ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube

Παρακαλούμε, διαβάστε την Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων πριν σχολιάσετε.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Από admin