Web Analytics Made Easy - Statcounter
Νοσοκομείο Λαμίας

Τι αναφέρει η κοινή ανακοίνωση των εργαζομένων…

Με δελτίο τύπου που υπογράφουν, τόσο το Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και Κέντρων Υγείας, όσο και η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Λαμίας, οι εργαζόμενοι στο ΓΝ Λαμίας καυτηριάζουν τις τελευταίες εξελίξεις στην Παιδιατρική, αναγνωρίζοντάς τες ως αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών και της απαξίωσης προς το δημόσιο αγαθό της υγείας από τους υπεύθυνους.

Καλώντας κυρίως τους πολίτες της Φθιώτιδας σε συμπόρευση διεκδίκησης αξιοπρεπούς δημόσιας υγείας.

Διαβάστε το δελτίο τύπου:

«Η μέχρι σήμερα μνημονιακή προσέγγιση των τελευταίων κυβερνήσεων κατάφερε καίρια πλήγματα στην κοινωνική και οικονομική διάρθρωση του πληθυσμού, ανάμεσα σε άλλα, και στην Υγεία. Το υλικό ευρείας κατανάλωσης και ιδιαίτερα χαμηλού κόστους παρέμεινε η προεκλογική υπόσχεση η οποία απλά αλλάζει επώνυμο και μανδύα με το ίδιο πάντα αποτέλεσμα. Σήμερα που το ΕΣΥ στενάζει από την απαξίωση των υπευθύνων που αλλάζουν θώκους κατά το δοκούν, ο πολίτης παραμένει εκεί ελπίζοντας στην καλύτερη υπηρεσία υγείας μη γνωρίζοντας πραγματικά νούμερα και γεγονότα που στο άμεσο μέλλον θα λειτουργήσουν δυσμενώς καταλυτικά στην δική του καθημερινότητα.

Οι εργαζόμενοι του υποστελεχωμένου Νοσοκομείου μας , που μέχρι πρότινος κατάφεραν να σταθούν επάξια σε κάθε πρόκληση που προέκυπτε ακόμα και με κόστος της υγείας τους, καλούνται για μία ακόμα φορά να δώσουν λύση σε ένα πρόβλημα που λέγεται Παιδιατρική Κλινική προκειμένου να συνεχίσει να υπάρχει και να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας στα παιδιά που την επισκέπτονται.

Η υποστελέχωση στην Παιδιατρική Κλινική ώθησε το Υπουργείο στην έκδοση του ΦΕΚ υπ’ αριθμ: 7403 Β΄/ Αρ. Πρωτ. Γ5α/Γ.Π. 12894, βάσει του οποίου, αναστέλλεται η εκπαίδευση των ειδικευόμενων Ιατρών στην Παιδιατρική Κλινική του γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, λόγω έλλειψης ικανού αριθμού μονίμων Ιατρών , απαραίτητου για την συγκρότηση εκπαιδευτικού προγράμματος. Φυσικά αυτό συμπαρασύρει τόσο τη λειτουργία της Κλινικής όσο και την λειτουργία του ΤΕΠ, της λίστας διακομιδών (νόμος Γκάγκα), ως επίσης και τη λειτουργία της Μαιευτικής, αφού ως γνωστόν η παρουσία του Παιδιάτρου σε έναν τοκετό είναι προαπαιτούμενο. Αυτή είναι μόνο η αρχή. Θα ακολουθήσουν κι άλλα τέτοια άχαρα ΦΕΚ που σταδιακά θα αποδομήσουν το Νοσοκομείο μας βασισμένα χωρίς καμία υπερβολή στην έλλειψη προσωπικού για την οποία εδώ και καιρό, τόσο το Σωματείο μας όσο και η ένωση Ιατρών του Γ.Ν.Λαμίας, πασχίζουν να αναδείξουν με κάθε τρόπο, πριν φτάσουμε στο χείλος του γκρεμού απ’όπου δεν υπάρχει πια επιστροφή.

Απευθύνουμε μήνυμα σωτηρίας αλλά και οργής για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Νοσοκομείο μας και ζητάμε τη βοήθεια κάθε αρμόδιου φορέα, κυρίως όμως του λαού της Φθιώτιδας, του άμεσου αποδέκτη της σημερινής εικόνας προκειμένου να συμπορευτούμε σε μία λογική συσπείρωσης και αγωνιστικότητας, εάν επιθυμούμε μια ουσιαστική, αξιοπρεπή Δημόσια Υγεία.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΛΑΜΙΑΣ»

 

Loading  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDANEWS.GR ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube

Παρακαλούμε, διαβάστε την Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων πριν σχολιάσετε.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Από admin