Web Analytics Made Easy - Statcounter
ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Η Τομεακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΚΚΕ χαιρετίζει τα αγροτικά μπλόκα που στήθηκαν στον Νομό μας, στην Ανθήλη, στη Σκάλα Αταλάντης, στον Δομοκό και τις πολύμορφες αγροτικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται.

Χαιρετίζει ακόμη τα μπλόκα του αγώνα στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και τις αγροτικές κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη την Ευρώπη, από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία, ως το Βέλγιο, τη Ρουμανία, την Πολωνία και τη χώρα μας, που αποδεικνύουν ότι κοινή ρίζα των προβλημάτων είναι η Κοινή Αγροτική Πολιτική και η στρατηγική “γκριζοπράσινης” μετάβασης της ΕΕ.

Οι κατευθύνσεις αυτές επιβάλουν περαιτέρω εμπόδια στις καλλιέργειες, την κτηνοτροφία και ανατροπές στις ενισχύσεις – επιδοτήσεις των βιοπαλαιστών αγροτών προς όφελος των καπιταλιστών και των επιχειρηματικών ομίλων και τελικά αποτελούν φαρμάκι για τους μικροπαραγωγούς και όχι φάρμακο, όπως προκλητικά ισχυρίζονται οι κυβερνήσεις και η ΕΕ, τα κτίρια της οποίας έχουν ζώσει τα τρακτέρ των αγωνιζόμενων αγροτών.

Είναι οι κατευθύνσεις τις οποίες ψήφισαν στο ευρωκοινοβούλιο οι ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων, πλην του ΚΚΕ το οποίο, όχι μόνο τις καταψήφισε, αλλά έγκαιρα και με ευθύνη προειδοποίησε τον λαό για όσα βρίσκει μπροστά του σήμερα. Είναι η πολιτική που καταδικάζει τους αγροτοπαραγωγούς να πωλούν τα προϊόντα τους σε εξευτελιστικές τιμές, την ώρα που έχει εκτοξευθεί το κόστος παραγωγής σε πετρέλαιο, ρεύμα, αγροτοεφόδια, ενώ οι ίδιοι είναι εκτεθειμένοι, χωρίς ουσιαστικά αποζημιώσεις, απέναντι στις καταστροφικές πλημμύρες και τις ζημιές που προκαλούν οι διάφορες ασθένειες στις καλλιέργειες και τα ζώα.

Είναι αυτή η πολιτική που έχει αφήσει στο έλεος τον Νομό μας, χωρίς ουσιαστικά μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας με τις τραγικές συνέπειες για το βιος των κατοίκων της περιοχής της Θεσσαλιώτιδας, του χωριού ‘Κόμμα’ αλλά και άλλων χωριών στην κοιλάδα του Σπερχειού αλλά και μέσα στην πόλη της Λαμίας, είναι η πολιτική που οδηγεί στην μείωση του πληθυσμού των Δήμων του Νομού μας ιδιαίτερα αγροτικών περιοχών όπως η Ελάτεια-Αμφίκλεια, η Δυτική Φθιώτιδα. 

Το αυξημένο κόστος παραγωγής, τα προβλήματα με τη μειωμένη παραγωγή σε μια σειρά προϊόντα στον Νομό μας, η έλλειψη υποδομών για την αγροτική παραγωγή, η συνολικότερη ακρίβεια, η μη απόδοση αποζημιώσεων για τις ζημιές, η υποβάθμιση δομών υγείας-πρόνοιας, παιδείας στην ύπαιθρο έχουν οδηγήσει τους αγρότες σε δεινή θέση.

Τον ιδρώτα των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων κλέβουν οι βιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι και οι σουπερμαρκετάδες, οι οποίοι θησαυρίζουν με την απογείωση των τιμών «από το χωράφι στο ράφι», φέρνοντας σε απόγνωση τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά που πλήττονται από την ακρίβεια που καλπάζει.Για τα κέρδη των λίγων οι βιοπαλαιστές αγρότες δεν μπορούν να επιβιώσουν, για τα κέρδη των λίγων οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες, οι συνταξιούχοι αναστενάζουν.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι κυβερνήσεις στις άλλες χώρες της ΕΕ, καταφεύγουν στις ίδιες άθλιες μεθοδεύσεις: Άγρια καταστολή, προκλητικές συκοφαντίες για δήθεν υποκινούμενες κινητοποιήσεις, αναμάσημα παλιών εξαγγελιών, προτάσεις-ψίχουλα οι οποίες απέχουν έτη φωτός από τα αιτήματα των αγωνιζόμενων αγροτών.Τα λεφτά που προτίθεται να δώσει η Κυβέρνηση στους αγρότες, ας τα κρατήσει για ψιλά στα κάλαντα.

Άλλωστε “μαστίγιο και καρότο” εφαρμόζεται και στην περίπτωση του αγώνα των φοιτητών, μαθητών, συνολικά της εκπαιδευτικής κοινότητας ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, στους αγώνες των εργαζομένων και στην προετοιμασία των σωματείων, Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών μπροστά στην πανελλαδική απεργία στις 28 Φλεβάρη.

Το ΚΚΕ θα βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών και στους αγώνες τους και θα παλεύει μαζί τους για τα δίκαια αιτήματα που τους έχουν βγάλει στον δρόμο.

Καλούμε τους αγρότες όλης της Φθιώτιδας να απαντήσουν με ενίσχυση των μπλόκων, με κλιμάκωση του αγώνα, καλούμε τον λαό της Φθιώτιδας, όλους τους φορείς του Νομού να εκφράσουν την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα των αγροτών και κτηνοτρόφων, να δυναμώσει συνολικά η κοινή δράση.

Τώρα να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα των αγροτών:

  • Αφορολόγητο πετρέλαιο – πλαφόν 7 λεπτά στο αγροτικό ρεύμα, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια, επιδότηση για λιπάσματα, φάρμακα, ζωοτροφές.
  • Να μην ισχύσουν οι μειώσεις στις ενισχύσεις με βάση την νέα ΚΑΠ
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής
  • Άμεση αποκατάσταση των υποδομών και αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών στην Θεσσαλιώτιδα και άλλες πληγείσες περιοχές.
  • Αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος στους βαμβακοπαραγωγούς ,να δοθεί η συνδεδεμένη χωρίς πλαφόν για τη φετινή χρονιά.
  • Αναπλήρωση εισοδήματος στους ελαιοπαραγωγούς λόγω ακαρπίας με 200 ευρώ/στρέμμα.
  • Να ενταχθεί και ο Νομός Φθιώτιδας στο πρόγραμμα απονιτροποίησης.
  • Άμεσα αποζημίωση στο ύψος της ζημιάς για τα κοπάδια που έχουν υποστεί ευλογιά, λήψη μέτρων από την πλευρά των υπηρεσιών της Περιφέρειας για να μην εξαπλωθεί περαιτέρω.
  • Μέτρα στήριξης για την κτηνοτροφία, να παρθούν μέτρα για τον περιορισμό του πληθυσμού των λύκων που απειλούν τα κοπάδια αλλά και τους ίδιους τους κτηνοτρόφους.

Οι βιοπαλαιστές αγρότες έχουν το δίκιο με το μέρος τους.

ΛΑΜΙΑ 07/02/2024

Loading  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDANEWS.GR ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube

Παρακαλούμε, διαβάστε την Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων πριν σχολιάσετε.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Από admin