Web Analytics Made Easy - Statcounter
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Του Κώστα Τσάμη

Αυτό το εξαίρετο λουλούδι με το υπέροχο άρωμα, είναι το σύμβολο της Λαϊκής Συσπείρωσης σε όλη την Ελλάδα. Η Λα.Συ. κατεβαίνει με το ίδιο όνομα και το γαρύφαλλο της ελπίδας και του αγώνα σε 262 Δήμους και σε 13 Περιφέρειες της χώρας δείχνοντας με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο έτσι τον ενιαίο χαρακτήρα που έχει η παράταξη για το πώς πρέπει να είναι οργανωμένες οι τοπικές κοινωνίες και τώρα και στο μέλλον.

Ενα παράδειγμα είναι η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Πατρέων, που κυβερνάει τον Δήμο για 8 χρόνια, και το πως ο Πελετίδης συντήρησε το Ολυμπιακών προδιαγραφών Παμπελλονησιακό στάδιο. Τα χάλια των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων στην Αθήνα τα είδαμε. Οποιος από τους προβεβλημένους δημάρχους ή Περιφερειάρχες θέλει να μάθει το πώς τόκανε ο Πελετίδης ας τον πάρουν ένα τηλέφωνο. Τεχνογνωσία και διάθεση υπάρχει.

Στα δικά μας τώρα που αφορούν την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Στυλίδας. Ως γνωστόν η Στερεά και ιδιαίτερα η Φθιώτιδα αντιμετωπίζει φέτος το φαινόμενο της ακαρπίας στην ελιά με συνέπεια οι ελαιοκαλλιεργητές να μείνουν χωρίς έσοδα για ένα χρόνο ακόμη ενώ παράλληλα τα έξοδα για την επόμενη χρονιά να τρέχουν. Αυτοί που θα αντιμετωπίσουν άμεσα πρόβλημα είναι οι ελαιοκαλλιεργητές με μικρό κλήρο ενώ δεν έχουν εισοδήματα από αλλού.

Ο Μπασδέκης και η Καρκάνη έχουν θέσει μετ’ επιτάσεως το θέμα της αναπλήρωσης του χαμένου εισοδήματος για τους ελαιοκαλλιεργητές. Ιδιαίτερα η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης Στερεάς και Δήμου Στυλίδας, η οποία κατατέθηκε στην Περιφέρεια, είναι η εξής: Η Περιφέρεια Στερεάς να τεκμηριώσει μέσω των υπηρεσιών της την ακαρπία, να αποστείλει τις αποδείξεις προς το αρμόδιο υπουργείο και αυτό με την σειρά του να προωθήσει το αίτημα ανάγκης προς την κυβέρνηση για να ενταχθεί στον κρατικό προϋπολογισμό.

 

Είναι ο μόνος τρόπος που μπορεί να έχει άμεσο αποτέλεσμα. Ο ΕΛΓΑ με τον αναχρονιστικό κανονισμό του δεν προβλέπει να αναπληρώνει το χαμένο εισόδημα λόγω των καιρικών συνθηκών. Ο τρίτος τρόπος είναι να υπάρξει αναπλήρωση από τη Φραγκιά (ΕΕ). Ζήσε Μαη να φας τριφύλλι και τον Αύγουστο σταφύλι… Δηλαδή, άστο.

Σε κάθε περίπτωση η Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς και Στυλίδας θέτουν το θέμα εκεί που πρέπει και το παλεύουν με κάθε τρόπο. Απευθύνεται σε όλους τους αγρότες και τους Αγροτικούς Συλλόγους να διεκδικήσουν μαχητικά το αίτημα της αναπλήρωσης τους χαμένου εισοδήματος. Ο τρόπος για να έχεις αποτέλεσμα είναι να πιέσεις οργανωμένα και με στόχο.

Loading



  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDANEWS.GR ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube

Παρακαλούμε, διαβάστε την Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων πριν σχολιάσετε.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Από admin